Mother breastfeeding baby

Bebeğimi
nasıl
doğru
şekilde
emzirebilirim?

Emzirme rehberimizde, emzirme pozisyonları ve teknikleri hakkında size çok değerli bilgiler sunuyoruz. Çapraz beşik tutuşu, koltuk altı tutuşu vb. hakkında daha fazlasını öğrenin.

Doğru
emzirme
teknikleri
ile
ilgili
tavsiyeler

Emzirmek bebeğinizi beslemenin en iyi yoludur. Herkes hemen doğru şekilde emzirmeye başlayamaz. Bebeğiniz ve sizin bu sürece alışması için genelde biraz sabırlı olmanız ve pratik yapmanız gerekir. Biz de Humana olarak, birkaç basit emzirme tavsiyesiyle size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

C Tutuşu ile Emzirme Tekniği
C
Tutuşu
ile
Emzirme
Tekniği

Memeyi her zaman, parmaklarınız memenin altında ve baş parmağınız areolanın (meme ucunuzun etrafındaki koyu renkli bölge) arkasında olacak şekilde C-tutuşuyla verin. Bu tutuş, areolaya dokunmadan memenizi desteklemenize yardımcı olur.

Bebeğin Memeye Doğru Getirilmesi
Bebeğin
Memeye
Doğru
Getirilmesi

Bebeğiniz memeyi kavramadan önce, meme ucunuzu bebeğinizin dudaklarına doğru götürün. Bebeğinizin ağzı yeterince açılır açılmaz bebeğin başını nazikçe memeye doğru bastırın. Bebeğinizin sadece meme ucunu emmediğinden, ayrıca memenizi çevreleyen koyu renkli bölgenin (areola) büyük bir kısmının bebeğin ağzında olduğundan emin olun.

Bebeği Memeden Ayırmak
Bebeği
Memeden
Ayırmak

Meme uçlarınızı koruyun ve bebeğinizin sadece rahatlamak için emmediğinden emin olun. Sütü emmeyi bitirdiğinde, küçük parmağınızı bebeğinizin ağzının köşesine doğru dikkatlice kaydırıp emmeyi kesin ve bebeğinizi memeden ayırın.

Bana
en
uygun
emzirme
pozisyonunu
nasıl
öğrenebilirim?

Emzirirken hem bebeğiniz hem de sizin için en rahat pozisyonun bulunması önemlidir. Bu şekilde siz de bebeğinizi uzun bir süre boyunca bu pozisyonda tutabilirsiniz.

Bebeğinizi oturarak, uzanarak veya ayakta farklı pozisyonlarda emzirebilirsiniz. Bu pozisyonları deneyerek, hangisinin sizin ve bebeğiniz için en uygun olduğunu görebilirsiniz.

  • • Bebeğiniz her zaman tamamen size dönük olmalıdır. Aksi halde başını çevirip memeyi bulmak zorunda kalması gerekir.
  • • Süt kanallarının tıkanmasını önlemek için her iki memenin de boşaldığından emin olmanız gerekir.
BEŞİK TUTUŞU
Beşik
Tutuşu
(Ayaktayken
ve
Otururken)

Bebeklerin büyük bir çoğunluğu beşik tutuşunda emzirilir. Bu pozisyonda bebek, karnınızın üzerinde uzanır, başı ön kolunuz ve dirseğiniz üzerine yaslanır. Oturma pozisyonunda emziriyorsanız, bir emzirme yastığı veya rahat bir destek kullanarak kol ve omuz kaslarındaki gerginliğin bir kısmını hafifletebilirsiniz. 

Koltuk Altı Tutuşu (Otururken)
Koltuk
Altı
Tutuşu
(Otururken)

Göğsünüzün yan tarafının çok ağır olduğunu hissediyorsanız ve memeniz tamamen boşalmıyorsa, koltuk altı tutuşu özellikle tavsiye edilir. Bu pozisyonda bebeğiniz sırtüstü uzanır veya kalçanızdan itibaren hafifçe yukarı kaldırılır. Ön kolunuz bebeğinizin sırtını destekler ve eliniz başını tutar, bu şekilde siz de göz teması kurabilirsiniz.

Uzanarak Emzirmek (Yatarak Emzirmek)
Uzanarak
Emzirmek
(Yatarak
Emzirmek)

Emzirme esnasında uzanırken gerçekten kendinizi rahat hissedebilirsiniz. Bu pozisyonda bebeğinizle (karın bölgeleriniz) karşılıklı olarak uzanın. Bebeğinizin yüzünün, meme ucunun seviyesinde konumlandığından emin olun. Omzunuz hafifçe önde olup başınızı bir yastığa koyarsanız daha rahat edebilirsiniz.

Emziren
anneler
için
sağlık
profesyonellerimizden
öneriler

Bebeğiniz için en iyi besin anne sütüdür. Ancak, bazen emzirmenin mümkün olmadığı durumlar yaşanabilir. Doğumdan hemen sonra emzirmek birçok anne için zor olabilir. Sağlık profesyonellerimizin önerileri ile vücudunuza iyi bir şekilde nasıl bakmanız gerektiğini, özellikle sezaryen sonrasında emzirirken dikkat etmeniz gereken durumları ve farklı emzirme pozisyonlarını öğrenebilirsiniz.

Başa dön